Zeer goed zomerseizoen: Vertrouwen in recreatief vastgoed blijft

Geplaatst met categorie:

In het voorjaar werd het natuurlijk al geroepen: de boekingen op vakantieparken lopen hoog op! Vakantie vieren in eigen land blijft geliefd, dus de particuliere investeerders zijn er als de kippen bij. Er blijft geïnvesteerd worden in recreatiewoningen in Nederland en dat loont.

Vista Maris
Vista Maris in Zeeland: de perfecte balans tussen quality time en een goed rendement

De Second Home Beurs liet het ons in maart al weten: ‘‘Interesse in een vakantiewoning blijft enorm! 12.294 bezoekers brachten dit weekend een bezoek aan Second Home Beurs in de Jaarbeurs Utrecht.’’. Ook viel ons op dat veel particulieren dromen over hun eigen tweede woning. Vanwege laag rendement op spaargeld en de inflatie wordt er gezocht naar investeringen in solide vastgoed. De één kijkt naar (gegarandeerd) verhuurrendement, de ander naar een combinatie van een goed rendement en eigen gebruiksmogelijkheden. 

Wij zien het ook terug in de aankopen van 2023. Er wordt flink geïnvesteerd in zowel bestaande bouw woningen als in onze projecten. Het verschil? Een bestaande woning is direct instapklaar en heeft vaak ruimere eigen gebruiksmogelijkheden. Oftewel ideaal voor de levensgenieters onder ons. Houd hierbij wel rekening met lagere rendementsprognoses. Het rendement op nieuwbouwprojecten is juist weer hoger en dienen vaak als beleggingsobject. Zo kun je bij enkele projecten zelfs kiezen voor rendementsgaranties die oplopen tot maar liefst 6% op jaarbasis.

Soal Beach Resort
De luxe strandappartementen op Soal Beach Resort zijn deze zomer opgeleverd en volop in gebruik

Wie deze zomer in bezit is van een recreatiewoning draait een fantastisch seizoen. Het zomerse weer is vroeg van start gegaan en dus bleef het aantal boekingen maar stijgen. In het voorjaar waren enkele vakantieparken zelfs al zo goed als volgeboekt voor de zomermaanden! Gelukkige eigenaren hebben dus vroeg in het seizoen al kunnen genieten van een heerlijke tijd en/of goed rendement. 

De markt is dus behoorlijk gunstig. Vakantiewoningen zijn heel gewild en deze trend zet zich voort dankzij de liefde voor vakanties in eigen land. Zie jij het ook zitten om een aantrekkelijk rendement met recreatief vastgoed te realiseren of ben jij toe aan een tweede vakantiehuis dichtbij huis? Dan helpen wij je graag om deze kans met beide handen aan te grijpen. Neem hiervoor direct contact met ons op en/of ontdek alvast het diverse en uitgebreide aanbod op onze website.

Landal De Reeuwijkse Plassen
Landal De Reeuwijkse Plassen draait het hele jaar goed dankzij o.a. haar prachtige ligging en luxe waterwoningen

LET OP!
Je gebruikt Internet Explorer 11 of ouder.

Dit zijn sterk verouderde browsers.
Vakantiemakelaar.nl maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door deze sterk verouderde browsers.
Daarnaast zijn er verhoogde veiligheidsrisico’s omdat er geen veiligheidsupdates voor deze browsers worden uitgegeven.
Microsoft Edge is bijvoorbeeld een uitstekende vervanger van Internet Explorer.

Om Vakantiemakelaar.nl goed te kunnen bekijken adviseren wij één van onderstaande browsers, deze kunt u gratis downloaden:

Met vriendelijke groet,
Het team van Vakantiemakelaar

Tel: 088-184 55 55
Mail: sales@vakantiemakelaar.nl