Je vakantiewoning verkopen,het kan maar beter goed geregeld zijn!

Je vakantiewoning verkopen, hoe werkt het?

Als marktleider met een klantenbestand van ruim 75.000 potentiële kopers, zijn wij dé partij voor de verkoop van jouw recreatiewoning in Nederland. Wij vinden het een uitdaging om zo snel en goed mogelijk ‘de perfecte match’ te maken tussen vraag en aanbod. Dat begint met een waardebepaling, een professionele en complete woningpresentatie, gevolgd door het inzetten van onze marketingmachine en proactieve klantopvolging. Op basis hiervan zijn wij ervan overtuigd dat wij jouw vakantiewoning binnen één jaar kunnen verkopen. Lukt dit niet, kun je uiteraard de overeenkomst kosteloos ontbinden.

Wij houden van open en eerlijke communicatie gedurende het verkoopproces, dat wij van A t/m Z voor je verzorgen.

Vakantiemakelaar bemiddelt niet in de verkoop van recreatiewoningen op huurgrond.

Wil je binnen enkele minuten weten wat jouw vakantiewoning waard is?

Vraag dan nu voor € 19,95 ons woningwaarderapport aan o.b.v. alle data vanuit het kadaster en de BAG.

Het verkoopproces bestaat uit 4 stappen

Stap 1

Wij bepalen de waarde van jouw vakantiewoning

Onze adviseurs gaan aan het werk voor je!

Om in één keer de juiste vraagprijs te kunnen bepalen, bekijken we de markt, het park en jouw vakantiewoning. Hierbij letten we goed op het huidige aanbod en de verkoopcijfers. Onze adviseur bekijkt jouw vakantiewoning met eigen ogen en er vindt een bouwkundige opname plaats. Er volgt een betrouwbare waarde indicatie op papier (inclusief onder- en bovengrens) met een helder vraagprijsadvies.

Kosten waardebepaling: € 250,- excl. btw.

Indien je besluit om met Vakantiemakelaar verder te gaan, stemmen we de positionering en verkoopstrategie met je af en ontvang je de officiële opdracht tot verkoop met een vragenlijst.

Wij gaan graag voor jou aan de slag!

Waardebepaling aanvragen

Stap 2

Jouw vakantiewoning op onze website

We zorgen voor een professionele en complete presentatie (keuze uit 2 pakketten, bekijk hier de prijzen)

Het verkoopproces start met een goede woningpresentatie. En daar zijn wij goed in! Het maken van de foto’s en plattegronden wordt gedaan door een professionele fotograaf. Onze creatieve tekstschrijvers stellen een unieke brochure samen, evenals een kosten- en opbrengstenoverzicht van de woning (gegevens afkomstig van de woningeigenaar).

Je hebt keuze uit een Basispakket en Pluspakket. Het Pluspakket bevat een scherp geprijsde 3D scan (online bezichtigingsmogelijkheid), die de verkoopkans verhoogt en zorgt voor een betere online vindbaarheid o.a. middels plaatsing van de video op Youtube.

Basispakket (vanaf € 250,- excl. btw):

✔ Professionele fotografie
✔ Styling on the go (incl. bedden opmaken)
✔ Woningplattegrond (per verdieping) incl. meetrapport
✔ 100% online zichtbaarheid (Facebook, Instagram, Marktplaats en meer)

Kosten Basispakket:
Vakantiewoning met één woonlaag: € 250,- excl. btw
Vakantiewoning met meerdere woonlagen: € 325,- excl. btw

Aanbevolen: Pluspakket

✔ Professionele fotografie
✔ Styling on the go (incl. bedden opmaken)
✔ Woningplattegrond (per verdieping) incl. meetrapport
✔ 100% online zichtbaarheid (Facebook, Youtube, Instagram, Marktplaats en meer)
✔ 3D virtuele tour (online bezichtigen!)
✔ Korte woningvideo

Kosten Pluspakket:
Vakantiewoning met één woonlaag: € 350,- excl. btw
Vakantiewoning met meerdere woonlagen: € 450,- excl. btw

Optioneel bij beide pakketten:

 • Hoogtebeeld drone opnames (indien mogelijk op locatie): € 100,- excl. btw
  Naast de vakantiewoning is de omgeving ook erg belangrijk voor een geïnteresseerde. Met een drone video komt de omgeving zeer goed in beeld en kan dit net even het laatste duwtje in de rug geven voor de verkoop van de woning.
 • Plaatsing op Funda Recreatie: € 100,- excl. btw per jaar
  Jouw vakantiewoning op Funda zorgt voor meer leads, een betere vindbaarheid op Google wat bijdraagt aan een snellere verkoop van de vakantiewoning.
 • Basispakket
  V.a. €250,-
  • Professionele fotografie
  • Styling on the go (incl. bedden opmaken)
  • Woningplattegrond incl. meetrapport (per verdieping)
  • 100% online zichtbaarheid (Facebook, Instagram, Marktplaats, Twitter en meer)
  • Plaatsing op Funda (optioneel voor €100,- per jaar)
 • Aanbevolen
  Pluspakket
  V.a. €350,-
  • Professionele fotografie
  • Styling on the go (incl. bedden opmaken)
  • Woningplattegrond incl. meetrapport (per verdieping)
  • 100% online zichtbaarheid (Facebook, Instagram, Marktplaats, Twitter en meer)
  • 3D virtuele tour (online bezichtigen!)
  • Korte woningvideo
  • Plaatsing op Funda Recreatie (optioneel € 100,- per jaar)

Stap 3

Jouw vakantiewoning in de schijnwerpers!

We zetten alle schijnwerpers en promotiekanalen op jouw vakantiewoning

Bij Vakantiemakelaar brengen we jouw recreatiewoning landelijk onder de aandacht. Ons grootste pluspunt is onze database, waar je als verkoper optimaal van profiteert. O.a. middels de wekelijkse e-mail nieuwsbrieven en de zogeheten ‘Mijn VM account’ brengen we de woning onder de aandacht bij potentiële kopers uit de database.

Via jouw eigen account kun je op elk gewenst moment inzien hoe jouw vakantiewoning presteert op de website. Je kunt o.a. inzien hoe vaak jouw vakantiewoning is bekeken en opgeslagen, hoeveel bezichtigingen er zijn aangevraagd en meer.

Staat jouw woning op Vakantiemakelaar.nl? Dan is de woning automatisch zichtbaar op o.a. Marktplaats en loopt jouw recreatiewoning mee in online marketingcampagnes. Vakantiemakelaar werkt continue aan het verhogen van haar naamsbekendheid middels online en offline campagnes plus beursdeelnames. Ook organiseren wij al jaren (elke 6 weken) succesvolle Tweede woning informatiedagen in ons eigen verkoopcentrum.

Stap 4

Volledig ontzorgd!

We regelen al het papierwerk rondom de verkoop

Natuurlijk voorzien wij de potentiële kopers van verkoopinformatie en geven we toelichting op het kosten- en opbrengstenoverzicht. We verzorgen de bezichtigingen en persoonlijke adviesgesprekken. Het voeren van onderhandelingen en de ondertekening van de koopintentie zijn bij ons in vertrouwde handen. Uiteraard zorgen wij ook voor opstelling, ondertekening en versturing (aan notaris) van de koopakte.

Mogen we voor jou aan de slag? Vul dan het formulier in, zodat wij kunnen starten met stap 1.

Vakantiehuis verkopen

Is het tijd om je vakantiehuis te verkopen? Dan wil je wel zeker weten dat alles tot in de puntjes is geregeld. Je moet nadenken over de vraagprijs, over marketing en over het plannen van bezichtigingen. Wil je liever geholpen worden door een expert? Neem dan contact op met Vakantiemakelaar. Hier lees je precies wat een verkoopmakelaar voor jou kan betekenen en waar je op moet letten wanneer je een vakantiehuis gaat verkopen.

Waarom een vakantiehuis verkopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je je vakantiehuis zou willen verkopen. Mogelijk maak je te weinig gebruik van de recreatiewoning of wil je je geld liever op een andere manier benutten? Wellicht verhuur je de vakantiewoning niet en kun je de kosten van de vakantiewoning niet meer betalen, zoals onderhoudskosten, gemeentelijke lasten, parkkosten en energiekosten? Of je hebt niet genoeg tijd voor het onderhoud? Daarnaast kiezen sommige mensen ervoor om een recreatiewoning te verkopen wanneer de eigenaar is overleden.

Ik wil mijn vakantiehuis verkopen: hoe ziet dit proces eruit?

Voordat je je vakantiehuis kunt verkopen, moet je weten wat een redelijke vraagprijs is. Een goede analyse van de markt, het park en de woning is noodzakelijk, het liefst door een ervaren verkoopmakelaar. Je laat een expert langskomen voor een visuele beoordeling en bouwkundige opname. Aan de hand van deze informatie kan een advies vraagprijs bepaald worden.

Vervolgens is het belangrijk om je vakantiewoning verkoopklaar te maken. Dat doe je door het huis grondig schoon te maken, door persoonlijke spullen te verwijderen en door het interieur tot in de puntjes te verzorgen. Het is verstandig om professionele foto’s en plattegronden te laten maken, en eventueel een video en virtuele tour, zodat je je huis op een mooie en complete manier kunt presenteren aan woningzoekenden. Met een virtuele tour kunnen potentiële kopers via het beeldscherm door de gehele woning lopen, om zo het vakantiehuis digitaal te bezichtigen.

Hierna is het tijd voor de promotie. Je kunt je woning op verschillende websites plaatsen en op social media delen. Verkoop je je vakantiehuis via Vakantiemakelaar? Dan wordt je woning gepresenteerd op diverse websites en gepromoot in onder andere de nieuwsbrief en via de my-accounts van klanten. Zo kunnen woningzoekenden je vakantiehuis gemakkelijk vinden.

De laatste stap is het regelen van bezichtigingen. Een verkoopmakelaar voorziet potentiële kopers van de belangrijkste informatie en regelt de bezichtigingen. Heb je een geïnteresseerde koper gevonden? Dan laat je een koopintentie ondertekenen en is het tijd om de koopakte op te stellen en om deze bij de notaris te ondertekenen.

Voordelen van een verkoopmakelaar

Je vakantiehuis verkopen met behulp van een verkoopmakelaar brengt belangrijke voordelen met zich mee. Zo word je van A tot Z ontzorgd. De makelaar doet het marktonderzoek, zorgt voor de waardebepaling van je vakantiewoning en analyseert de doelgroep. Ook het regelen van bezichtigingen en het beantwoorden van vragen van geïnteresseerde kopers wordt door de verkoopmakelaar geregeld, net als de juridische afhandeling wanneer je de koop rond gaat maken.

Ook het grote klantenbestand van een verkoopmakelaar is een pluspunt. De makelaar kan gemakkelijk de juiste doelgroep bereiken en weet hoe een vakantiehuis gepromoot moet worden. Bij Vakantiemakelaar worden woningen in de database ook direct gekoppeld aan websites, zoals Marktplaats en optioneel aan Funda, voor een nog betere vindbaarheid. Deze complete marketingmachine vergroot de kans dat je je vakantiewoning snel en voor de juiste prijs verkoopt.

Vakantiemakelaar is bovendien in staat om kopers van belangrijke informatie te voorzien. Er wordt bijvoorbeeld professioneel beeldmateriaal gemaakt, een kopersmap samengesteld en websitepresentatie van de woning gemaakt, met daarbij een kosten- en opbrengstenoverzicht en brochure. Hierdoor weten kopers precies wat ze van je vakantiehuis kunnen verwachten.

Wanneer kun je het beste een vakantiehuis verkopen?

Het is natuurlijk altijd een gok wanneer je vakantiehuis het snelste verkocht wordt, maar er zijn twee seizoenen waarin gemiddeld de meeste woningen verkocht worden. Het eerste seizoen is de lente. Kopers zijn optimistischer tijdens dit seizoen, vooral dankzij het fijne weer en de natuur die langzaam weer in bloei komt. Kopers gaan met plezier naar bezichtigingen en je recreatiewoning staat net wat mooier op de foto in deze periode. Natuurlijk speelt de naderende zomer ook een rol. Des te eerder de koop rond is, des te sneller de koper van een zomervakantie in de recreatiewoning kan genieten of kan profiteren van de huuropbrengsten uit het hoogseizoen.

Daarnaast is de herfst ook een belangrijk piekseizoen. De rustige zomer is weer voorbij en kopers hebben weer de tijd om zich op vakantiewoningen te oriënteren. De laatste zomerdagen geven kopers bovendien een belangrijke energieboost. Ze hebben genoeg tijd gehad om na te denken over wat voor soort vakantiehuis ze zoeken, waarna ze hun dromen direct waar willen maken.

Waar moet je rekening mee houden bij het verkopen van een huis?

Schakel je een verkoopmakelaar in voor het verkopen van je vakantiehuis? Dan moet je rekening houden met een aantal kosten. Zo betaal je courtagekosten voor de diensten van de verkoopmakelaar. Dit is een vast percentage van het verkoopbedrag. Daarnaast betaal je ook voor presentatiekosten, zoals het maken van professionele foto’s.

Heb je een langhuurder in de woning zitten? Dan is het moeilijker om het vakantiehuis te promoten. Het is namelijk niet mogelijk om foto’s te maken voor brochures en ook het plannen van bezichtigingen is moeilijk.

Houd er ook rekening mee dat de koper een wettelijke bedenktijd van drie dagen heeft. Deze bedenktijd gaat in zodra de koopovereenkomst door beide partijen is getekend en in handen is van de koper. Binnen deze periode mag de koper zonder consequenties van de koop afzien. Pas na deze drie dagen weet je zeker dat de koop helemaal rond is.

Zodra de woning is verkocht, is het belangrijk om de levering van energie, water, tv en internet direct over te zetten naar de nieuwe eigenaar. Hetzelfde geldt voor de verzekering. De koper moet namelijk verzekerd zijn op het moment dat de woning van eigenaar wisselt.

Tips voor het verkopen van je vakantiehuis

Voordat je je vakantiewoning op de markt kunt zetten, moet je hem verkoopklaar maken. Dit houdt in dat je het huis aantrekkelijk maakt voor kopers. De eerste en belangrijkste stap is het schoonmaken van de woning. Maak iedere ruimte grondig schoon en probeer rommelige plekken op te ruimen. Zorg voor een leeg aanrecht, berg tandenborstels op en zet schoonmaakspullen uit het zicht. Zijn er kleine defecten? Voer dan reparaties uit om je recreatiewoning in perfecte conditie te krijgen.

De sfeer in je vakantiehuis is ook belangrijk. Als je de woning niet verhuurt en/of de inrichting zelf kunt bepalen, zorg dan voor een gezellige aankleding, bijvoorbeeld wat kussens op de bank, een geurkaars en wat extra planten in huis. Haal persoonlijke accessoires juist weg, zoals foto’s en tekeningen van de kinderen. Ook mandjes en voerbakken van huisdieren kun je het beste opbergen. Zo geef je de koper de mogelijkheid om in te beelden hoe hij of zij van de recreatiewoning geniet.

Vakantiehuis verkopen

Ben je er klaar voor om je vakantiehuis te verkopen? Dan is het belangrijk om de juiste vraagprijs te bepalen, om het huis goed te promoten en om kopers goed in te lichten over de recreatiewoning, inclusief het nodige promotiemateriaal en documentatie. Je kunt dit zelf regelen, maar het is verstandig om een makelaar in te schakelen. Zo weet je zeker dat alles perfect geregeld wordt, van het marktonderzoek tot de juridische afronding.

Houd er wel rekening mee dat het verkopen van je vakantiehuis een aantal kosten met zich meebrengt. Daar staat wel wat tegenover, want bij Vakantiemakelaar word je van A tot Z ontzorgd. Ben je op zoek naar een ervaren makelaar die jouw vakantiehuis zo snel en zo goed mogelijk voor de juiste prijs kan verkopen? Die ‘de perfecte match’ maakt tussen vraag en aanbod en die open en eerlijk communiceert over het verkoopproces? Neem dan contact op met Vakantiemakelaar om de mogelijkheden te bespreken. Voor je het weet staat jouw recreatiewoning met professionele foto’s in een complete woningpresentatie op internet.

LET OP!
Je gebruikt Internet Explorer 11 of ouder.

Dit zijn sterk verouderde browsers.
Vakantiemakelaar.nl maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door deze sterk verouderde browsers.
Daarnaast zijn er verhoogde veiligheidsrisico’s omdat er geen veiligheidsupdates voor deze browsers worden uitgegeven.
Microsoft Edge is bijvoorbeeld een uitstekende vervanger van Internet Explorer.

Om Vakantiemakelaar.nl goed te kunnen bekijken adviseren wij één van onderstaande browsers, deze kunt u gratis downloaden:

Met vriendelijke groet,
Het team van Vakantiemakelaar

Tel: 088-184 55 55
Mail: sales@vakantiemakelaar.nl