Waarom nu investeren in een recreatiewoning?

Geplaatst met categorie:

De afgelopen periode zien we een stabilisering van de inflatie, maar blijven we te maken hebben met hoge kosten doordat prijzen nog steeds worden doorberekend naar de consument. Waarom dan wel nu investeren in een tweede woning? Wij geven je een paar redenen.

Tweede woning
Een tweede woning kan je veel plezier en/of rendement opleveren

Momenteel zien we op alle investeringsmarkten een hoge volatiliteit waardoor investeringen voor de langere termijn veel onzekerheden met zich mee brengen. De veranderingen die zich de afgelopen jaren in de wereld hebben voorgedaan, zien we terug in de diversificatie van investeringsportfolio’s om het beleggingsrisico te beperken. Toch zitten er nog altijd meer voordelen aan het aanschaffen van een tweede woning.

Vaste bouwprijzen

Als we kijken naar de projectmatige bouw kunnen wij vaste bouwprijzen garanderen. Dit zorgt ervoor dat we vanaf het moment van koop zekerheid kunnen bieden over de prijs van het product.

Gedurende 2021/2022 zijn de kosten voor materiaal hard gestegen, maar is er wel sprake van normalisering in de markt. De prijzen voor de projecten zijn vaak voor deze stijgingen al berekend waardoor er, op enkele tussentijdse veranderingen, lager is ingezet en er relatief goede prijzen voor projecten worden gevraagd.

Enkele punten die de komende periode ook zullen worden doorberekend waardoor de prijzen zullen stijgen zijn:

  • Hogere personeelskosten door inflatiecorrectie
  • Hogere energiekosten die worden doorberekend
  • Hogere transportkosten

Het is dus uitermate interessant om nu nog te profiteren van de projecten voordat al deze kosten worden doorberekend.

Zekerheid en ontzorging

Parken zorgen voor een complete ontzorging van een investering. Een exploitatiemaatschappij zorgt ervoor dat alles uit handen wordt genomen en heeft belang bij een optimale bezetting waardoor zij een mooi resultaat voor de eigenaren kunnen realiseren. Naast de exploitatie zorgen zij vaak ook voor het onderhoud waardoor het een perfecte lange termijn investering is. Dit zorgt dan ook voor de perfecte combinatie tussen beleggen (financieel) en eigen gebruik (emotie).

Een park zorgt ook voor transparantie door alle regels in het parkreglement te communiceren, contractueel alles voor de langere termijn te hebben vastgelegd en zijn dus niet afhankelijk van veranderende regulering zoals we momenteel zien op de reguliere woningmarkt.

Daarnaast zien we een stijging in het binnenlandse toerisme wat ervoor zorgt dat parken nog drukker worden bezocht. Dit zorgt uiteindelijk weer voor mooie rendementen die uiteindelijk ook weer terug te zien zijn in de waarde van de vakantiewoning.

Dit zijn slechts enkele redenen waarom recreatief vastgoed zo interessant is. Mocht je nog meer willen weten, neem dan contact met ons op zodat wij jullie verder kunnen helpen bij het vinden van de perfecte investering of een tweede (droom)huis.

Tweede woning
Vakantiemakelaar helpt je graag bij het vinden van jouw ideale tweede woning

LET OP!
Je gebruikt Internet Explorer 11 of ouder.

Dit zijn sterk verouderde browsers.
Vakantiemakelaar.nl maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door deze sterk verouderde browsers.
Daarnaast zijn er verhoogde veiligheidsrisico’s omdat er geen veiligheidsupdates voor deze browsers worden uitgegeven.
Microsoft Edge is bijvoorbeeld een uitstekende vervanger van Internet Explorer.

Om Vakantiemakelaar.nl goed te kunnen bekijken adviseren wij één van onderstaande browsers, deze kunt u gratis downloaden:

Met vriendelijke groet,
Het team van Vakantiemakelaar

Tel: 088-184 55 55
Mail: sales@vakantiemakelaar.nl