Bruisende groeikansen in de recreatieve vastgoedsector in 2024

Geplaatst met categorie:
Vastgoed

Vakantie in eigen land blijft populair

Een toerisme trend, die ontstond tijdens de coronaperiode, belooft nog een lange tijd bij ons te blijven. We hebben het over op vakantie gaan in eigen land. Recreatief vastgoed en vakantiewoningen blijven hoog in het vaandel staan bij Nederlanders, waarbij twee derde van de bevolking aangeeft vaker op vakantie te willen gaan. Het belang van vakanties als primaire bestedingsdoel is voor zeven op de tien Nederlanders duidelijk, zo blijkt uit een consumentenonderzoek uitgevoerd door Trends & Tourism voor een update van de Toekomstvisie Nederlandse vakantiemarkt 2030.

Groeiend aanbod

De voortdurende populariteit van vakanties onder Nederlanders vertaalt zich naar een verwachte groei van de recreatieve vastgoedmarkt in de komende jaren. Zo zien wij dat er nog nieuwbouwplannen klaarliggen en er nog meer in de maak zijn. Aan aanbod dus zeker geen gebrek. Maar ditzelfde is te zeggen van de vraag. Ontwikkelaars doen hun best om de vraag naar bijvoorbeeld luxere en ruimere vakantiewoningen te beantwoorden met hun gloednieuwe parken, park uitbreidingen en/of nieuwe woningen. Ook duurzaamheid is al jarenlang geen trend, maar een must als het gaat om de bouw van vakantiewoningen.

De Toekomstvisie Nederlandse vakantiemarkt 2030 identificeert vijftien trends die de komende jaren bepalend zullen zijn voor de vakantiemarkt. Deze trends omvatten onder andere een toename van korte vakanties, de neiging om van de gebaande paden af te wijken en een groeiende interesse in het beleven van natuur tijdens vakanties.

Een opvallend aspect in de komende jaren zal de groeiende invloed van klimaatverandering op het vakantiegedrag zijn. Dit vertaalt zich naar trends zoals een grotere nadruk op duurzaam reizen en aanpassingen in vakantiegedrag, waaronder bestemming en periode, als reactie op veranderende weersomstandigheden door klimaatverandering. Hoe dan ook blijven vakantiewoningen dus razend populair.

Soal Beach Resort
Hoe luxer, hoe geliefder. Deze trend zet zich voort in 2024. Hierboven zie je Soal Beach Resort, een prachtig vakantiepark met luxe strandappartementen en een eigen jachthaven.

Mocht je vrijblijvend en persoonlijk advies willen krijgen om samen op zoek te gaan naar jouw ideale vakantiewoning, neem dan vooral snel contact op met Vakantiemakelaar en/of bekijk ons huidige aanbod.

LET OP!
Je gebruikt Internet Explorer 11 of ouder.

Dit zijn sterk verouderde browsers.
Vakantiemakelaar.nl maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door deze sterk verouderde browsers.
Daarnaast zijn er verhoogde veiligheidsrisico’s omdat er geen veiligheidsupdates voor deze browsers worden uitgegeven.
Microsoft Edge is bijvoorbeeld een uitstekende vervanger van Internet Explorer.

Om Vakantiemakelaar.nl goed te kunnen bekijken adviseren wij één van onderstaande browsers, deze kunt u gratis downloaden:

Met vriendelijke groet,
Het team van Vakantiemakelaar

Tel: 088-184 55 55
Mail: sales@vakantiemakelaar.nl