Hoe Landal Grotelsche Heide bijdraagt aan een groenere toekomst

Geplaatst met categorie:

Bij het ontwerp en de bouw van Landal Grotelsche Heide wordt Duurzaamheid met een hoofdletter D geschreven. De manier waarop dit project gerealiseerd wordt, getuigt van veel respect voor de omringende natuur. Benieuwd naar de redenen waarom een duurzame vakantiewoning kopen een goed idee is? En welke bijdrage Landal Grotelsche Heide hieraan levert? Lees dan verder!

Duurzame recreatiewoningen met respect voor de omringende natuur.

BENG-eisen voor nieuwbouw recreatiewoningen

BENG staat voor Bijna Energieneutrale Gebouwen en zijn eisen die gesteld worden aan de energieprestaties van gebouwen. Ook bij de ontwikkeling van Landal Grotelsche Heide wordt op de energieprestaties en duurzaamheid gelet. De recreatiewoningen hebben bijvoorbeeld een goede isolatie, zijn voorzien van een warmte pomp en hebben zonnepanelen voor het opwekken van energie. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de eigenaar.

Water wordt opgevangen

De grond van het park is erg zanderig waardoor het water er gemakkelijk kan infiltreren. Daarom worden er op het park wadi’s aangelegd. De wadi’s hebben ook een tweede functie: er worden speeltoestellen van duurzaam hout geplaatst waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Als laatste wordt er ook nog een robuust watersysteem aangelegd, door bestaande greppels met elkaar te verbinden. Zo wordt er op een slimme en creatieve manier gezorgd voor een duurzaam en aangenaam verblijf op Landal Grotelsche Heide.

Eigentijdse duurzame architectuur bij Landal Grotelsche Heide.

Gasloze gebouwen

Uit het oogpunt van duurzaamheid worden alle bestaande materialen, waaronder de oude leidingsystemen opgeruimd. Er komt een nieuwe water-, elektriciteits-, riolerings- en datanet. Maar geen gas. We plaatsen verlichting voor de veiligheid en afgestemd op de behoefte. Ook wordt er gebouwd met hoge isolatiewaarden, waardoor het energiegebruik van de woningen tot een minimum beperkt blijft. Warmtepompen zorgen voor een gasloze oplossing en zonnepanelen wekken energie op. Ook het centrumgebouw is voorzien van talloze duurzame voorzieningen zoals waterpompen.

Eigentijdse duurzame architectuur

De woningen en het centrumgebouw zijn vormgegeven in een eigentijdse architectuur. Voor de architecten en het bouwbedrijf staat circulair bouwen hoog op de agenda. Hergebruik is voor hen het credo. Waar mogelijk worden materialen toegepast die gerecycled zijn of in de toekomst hergebruikt kunnen worden. Daarnaast is gekozen voor een prefab-bouwmethode, waardoor een lage CO2- en N-emissie gegarandeerd kan worden, de bouwperiode kort is en tijdens de bouw weinig belastende transportbewegingen nodig zijn.

De volgende Open Dag vindt plaats op a.s. zaterdag van 11:00 – 16:00 uur. Ben jij er ook bij? Een afspraak maken kan nu alvast, zodat je verzekerd bent van een persoonlijke rondleiding en advies op maat.

Landal Landgoed Bourtange

Open Dag

zaterdag 20 juli , 11:00uur – 16:00uur

Bekijk open dag

LET OP!
Je gebruikt Internet Explorer 11 of ouder.

Dit zijn sterk verouderde browsers.
Vakantiemakelaar.nl maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door deze sterk verouderde browsers.
Daarnaast zijn er verhoogde veiligheidsrisico’s omdat er geen veiligheidsupdates voor deze browsers worden uitgegeven.
Microsoft Edge is bijvoorbeeld een uitstekende vervanger van Internet Explorer.

Om Vakantiemakelaar.nl goed te kunnen bekijken adviseren wij één van onderstaande browsers, deze kunt u gratis downloaden:

Met vriendelijke groet,
Het team van Vakantiemakelaar

Tel: 088-184 55 55
Mail: sales@vakantiemakelaar.nl