De boekingen op vakantieparken in Nederland blijven stijgen

Geplaatst met categorie:

Het is na de coronaperiode natuurlijk al voorspeld, maar ook de cijfers liegen er niet om: vakantie in eigen land is weer razend populair. We mogen weer gaan en staan waar we willen, maar steeds meer Nederlanders kiezen toch voor een vakantie in Nederland. Dit maakt een recreatiewoning in Nederland dan ook een zeer interessante investering.

Vakantie in eigen land
De kust nabij het kleinschalige Bungalowpark Dirkshoeve

Wellicht is het je zelf ook opgevallen tijdens het boeken van een week(end) weg. Vakantieparken en campings zitten met Pinksteren en in de zomervakantie vol. Dit zorgt mede voor hoge prijzen. Maar het animo is zo groot – ook deels door het heerlijke, zonnige weer van de laatste en komende tijd – dat er flink doorgeboekt blijft worden.

De vraag naar een vakantie in eigen land is dus groot en de boekingen stromen binnen, meldt het FD eerder deze week. Naar verwachting zullen de meeste parken 100% gevuld zijn. Dit bleek ook tijdens de drukte op vakantie- en bungalowparken door het gehele land in de afgelopen meivakantie. Niet alleen de parken doen het goed. Ook de campings profiteren mee van dit succes. Oftewel een ware droom voor wie beschikt over een huuraccommodatie.

Vakantie in eigen land
Op Parc De Maasmeren ben je omringd door Hollands groen en vaar je zo de Maas op

Een woordvoerder van toerismebureau NBTC laat weten dat zelfs een kwart van de Nederlanders in maart aan gaf hun eerstvolgende vakantie in eigen land te plannen. Maar waar komt dit nu door? Naast de drang om weer te reizen, heeft het ook te maken met de eveneens sterk gestegen prijzen voor buitenlandse vakanties en de inflatie. Niet alleen de vliegticketprijzen zijn gestegen, eveneens kosten de hotelkamers meer. Gelukkig hebben wij Nederlanders tijdens de coronaperiode (her)ontdekt hoe mooi een vakantie in eigen land kan zijn.

Tenslotte worden de Nederlandse campings, vakantie- en bungalowparken niet enkel goed bezocht door Nederlanders. Ook de buitenlandse toeristen weten ons  te vinden. Voornamelijk de Duitsers zijn weer helemaal terug, meldt brancheorganisatie Hiswa-Recron. Dit is ook te danken aan de aanhoudende hitte in Zuid-Europa. Het klimaat is hier toch nét wat aangenamer. Oftewel de hoogste tijd om een tweede woning in Nederland uit te zoeken, niet? Neem zeker een kijkje naar ons zeer diverse aanbod met eigen gebruiksmogelijkheden en/of interessante rendementen. Fijne vakantie alvast!

Vakantie in eigen land
Landal Stroombroek: een succesvol park met uitgebreide faciliteiten, prachtige, grote recreatieplas en stoere oerbossen

LET OP!
Je gebruikt Internet Explorer 11 of ouder.

Dit zijn sterk verouderde browsers.
Vakantiemakelaar.nl maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door deze sterk verouderde browsers.
Daarnaast zijn er verhoogde veiligheidsrisico’s omdat er geen veiligheidsupdates voor deze browsers worden uitgegeven.
Microsoft Edge is bijvoorbeeld een uitstekende vervanger van Internet Explorer.

Om Vakantiemakelaar.nl goed te kunnen bekijken adviseren wij één van onderstaande browsers, deze kunt u gratis downloaden:

Met vriendelijke groet,
Het team van Vakantiemakelaar

Tel: 088-184 55 55
Mail: sales@vakantiemakelaar.nl