Een vakantiehuis kopen

het kan maar beter goed geregeld zijn.

Hoe werkt het eigenlijk, een vakantiehuis kopen?

Of je nu op zoek bent naar een droomplek om tot rust te komen, of op zoek bent naar een degelijke investering: Vakantiemakelaar helpt je in een overzichtelijk, betrouwbaar proces aan je ultieme vakantiewoning.

Bij vakantiemakelaar bieden we je graag de volgende zekerheden:

1. Begeleiding van begin tot eind

 • Altijd 1 vast aanspreekpunt
 • Uitleg en hulp in het hele proces
 • We kennen alle mensen met wie we werken

2. Een overzichtelijk proces

 • We helpen je met informatie zoeken
 • Alle kans om te kijken en ervaren
 • Hulp bij het voorbereiden van de aankoop
 • Hulp bij de aankoop

3. Wij kennen onze huizen

 • We hebben al onze huizen van binnen en buiten gezien
 • We weten weten wat er op de markt is
 • We maken het niet mooier dan het is

4. We hebben 10 jaar ervaring

 • We kennen de markt door-en-door
 • We beloven geen dingen die we niet waar kunnen maken
 • Geen goude bergen, maar realistisch advies

Eenvoudig en veilig kopen in 4 stappen

In 4 stappen begeleiden we je door het proces van dromen, durven en doen heen. Onze mensen staan voor je klaar: ze hebben antwoord op al je vragen, kennen de vakantiehuizen en weten precies welke stappen er nodig zijn om tot een verstandig besluit te komen.

Stap 1: Informatie zoeken

Het gaat nu misschien écht gebeuren: je hebt een vakantiehuis op het oog. Bij Vakantiemakelaar hebben we alles voor je op een rijtje gezet om je een zo goed mogelijk te oriënteren. Voor al onze vakantiehuizen hebben we een een brochure samengesteld. In de brochure staat alle belangrijke informatie, zoals:

 • De prijs;
 • Meerwerkopties in geval van nieuwbouw;
 • Vaste en variabele kosten;
 • Gebruiks- en verhuurmogelijkheden;
 • Prognoses en opbrengesten van verhuur;
 • Fiscale informatie.

De brochure kun je downloaden op de pagina van het vakantiehuis dat je op het oog hebt.

Stap 2: Kijken & ervaren

Heb je een goed gevoel over de informatie uit de brochure? Dan wil je natuurlijk gaan kijken en ervaren of het huis en de omgeving goed aanvoelen. Een bezichtiging kan op 2 manieren:

 1. Je maakt een persoonlijke afspraak met een van onze mensen en gaat samen kijken. Voordeel hiervan is dat we direct alle vragen over het huis kunnen beantwoorden.
 2. Misschien vind je een persoonlijke afspraak nog iets teveel van het goede. In dat geval is een open dag ideaal: dan kun je het huis op eigen gelegenheid bekijken.

Een afspraak maken voor een bezichtiging kan hier. Hier kun je zien waneer de open dag voor jouw vakantiehuis is.

Stap 3: De aankoop voorbereiden

Goed nieuws: je hebt je ideale droomvakantiehuis gevonden! Om tot de officiële aankoop over te gaan moet er wel heel wat voorbereid worden.

Voorovereenkomst tot koop
In de voorovereenkomst1Een voorovereenkomst is een document waarin de koopsom en de opleverdatum zijn vastgelegd. bevestigen we de koopsom en de datum van overdracht. Verder geef je alle belangrijke gegevens door die Vakantiemakelaar nodig heeft om de aankoop in orde te maken.

Koop- of aannemingsovereenkomst
Vakantiemakelaar stelt een koopovereenkomst of aannemingsovereenkomst2Het verschil tussen een koop- en aannemingsovereenkomst is dat etc op. Je krijgt van ons de kopersmap: hierin zit alle belangrijke informatie en de officiële stukken voor de notaris.

Stap 4: Het vakantiehuis kopen

Is de voorbereiding compleet? Dan kunnen we de aankoop van je vakantiehuis officieel maken. Bij deze stap is er verschil tussen het kopen van een bestaande woning of een nieuwbouwwoning.

Kopen van een bestaande vakantiewoning
De officiële overdracht vindt plaats bij de notaris. Van hem krijg je een akte van levering en een nota van afrekening. Je voldoet hier ook de aankoopsom.

Nu ben je de gelukkige eigenaar van je nieuwe vakantiewoning!

Kopen van een nieuwbouwwoning.
Als je een nieuwbouwwoning koopt betaal je de aankoopsom voordat de overdracht plaatsvindt. Dat doe je via de notaris.

De overdracht van de grond vindt plaats binnen de afgesproken termijn. De betaling van de aanneemsom3De aanneemsom kan bestaan uit een vaste aanneemsom welke is bepaald in de overeenkomst, al dan niet aangevuld met stelposten Stelposten zijn in de aanneemsom begrepen geldbedragen ten laste waarvan voor bepaalde, in de overeenkomst aangegeven bestemmingen uitgaven kunnen worden gedaan. Maar dan simpel 🙂 betaal je vervolgens in verschillende termijnen.

Als de woning helemaal klaar is wordt hij opgeleverd en officieel aan je overgedragen. Daarna vindt de laatste betaling plaats en is het zover: je krijgt de sleutel van je gloednieuwe vakantiewoning!

  Notes:
  1. Een voorovereenkomst is een document waarin de koopsom en de opleverdatum zijn vastgelegd.
  2. Het verschil tussen een koop- en aannemingsovereenkomst is dat etc
  3. De aanneemsom kan bestaan uit een vaste aanneemsom welke is bepaald in de overeenkomst, al dan niet aangevuld met stelposten Stelposten zijn in de aanneemsom begrepen geldbedragen ten laste waarvan voor bepaalde, in de overeenkomst aangegeven bestemmingen uitgaven kunnen worden gedaan. Maar dan simpel 🙂